KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Eko - Wola

"Od najmłodszych lat z ekologią za pan brat" 

Dzielnicowy program  edukacji ekologicznej.

Pracując w oparciu o program mamy możliwość wprowadzenia dzieci w najbliższe im środowisko przyrodnicze.

Tematy oraz sposoby realizacji programu mają przede wszystkim pobudzić dzieci  do samodzielnego działania, poszukiwania i myślenia. Program przeznaczony jest dla dzieci w wieku 5-6 lat, uczęszczających do wolskich przedszkoli w roku szkolnym 2020/2021. Założenia oraz proponowane działania w programie są zgodne z podstawą programową wychowania przedszkolnego zawartą w Rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej z dnia 14 lutego2017 roku.

Cele programu:

  • Rozbudzanie u dzieci zainteresowań przyrodniczych; dostrzeganie i poznawanie piękna otaczającej nas przyrody;
  • Kształtowanie i podejmowanie działań na rzecz ochrony środowiska w tym kształtowanie postawy ekologicznej;
  • Poszerzenie oferty dydaktycznej wolskich oddziałów przedszkolnych;
  • Integrowanie wolskich środowisk oświatowych.

 

Energia w naszym otoczeniu

W styczniu w ramach projektu ekologicznego realizujemy tematy dotyczące energii i jej sposobów oszczędzania. Przedszkolaki zapoznały się z zasadami bezpiecznego korzystania z prądu, wiedzą o możliwościach korzystania z energii alternatywnej, eksperymentowały ze światłem (kolorowe światła przez nałożenie koloro...

Las w słoiku

06.11.2020
Las w słoiku

Las w słoiku

06.11.2020

Nasi mali ekolodzy przygotowali wspaniałe "Lasy w słoiku". Z zebranych zaszczepek roślin, kamyczków, piasku, ziemi, mchu, gałązek, szyszek i innych "skarbów" przedszkolaki wyczarowały piękne małe "lasy". Teraz każda grupa będzie dbała o swoje roślinki i obserwowała ich wzrost....

Dzień Kundelka

W naszym przedszkolu prowadzimy zbiórkę dla zwierząt mieszkających w schronisku w Celestynowie.

"Dzień dyni"

23.10.2020
"Dzień dyni"

"Dzień dyni"

23.10.2020

Nasi mali ekolodzy lubią zdrową żywność. Dynia jest bardzo smaczna i zdrowa.

"Myj ręce, oszczędzaj wodę"

Przedszkolaki wiedzą, że należy dbać o higienę ale trzeba oszczędzać wodę.

W naszym ekologicznym ogródeczku

Jesień przyszła także do naszego ekologicznego ogródka warzywnego.

Dzień drzewa

09.10.2020
Dzień drzewa

Dzień drzewa

09.10.2020

Przedszkolaki świętowały "Dzień drzewa" i zasadziły nowe roślinki.

Nie zgadzam się na....

Dzieci też mają głos i mówią " nie zgadzam się na " palenie papierosów w ich obecności i zatruwanie powietrza.

Sprzątanie świata

Przedszkolaki sprzątają świat.